C.I.B. CH se V-09
Bonebreakers Tenerezza

2:a sveriges vinstrikaste utställningslagotto 2009, efter mamma Våfflan

Årets avelstik 2012 och 2013.
 

Grynet bor sedan december 2012 i Småland som en glad pensionär.

Hejsan, det är jag som är Grynet, kennel Bonebreakers yngsta Lagotto. Jag var den som hade turen att få stanna kvar hos min snälla mamma Våfflan. Tänk att hon står ut med alla mina bus.

Än så länge har jag aldrig träffat någon arg hund så jag tror att alla gillar mig. Matte säger att jag har ett bra ”hundspråk”!

Min storasyster Pepsi kommer ofta på besök med matte Marie, och då är det kul, må ni tro. Pepsi låter mig leka och busa med henne hur som helst. Visst det kan bli lite hårda brottningsmatcher från min sida, men Pepsi står pall.

Jag har en massa hundkompisar, mest Lagotto. Vi går på hundkurser också. Just nu håller vi på med viltspårskurs, och jag har klarat första anlagsprovet. I vår fortsätter vi med det här roliga och sedan ska jag visst få gå på Rallylydnaskurs också. Jag älskar att få göra saker med matte.

 Sakletare  är jag, precis som Pippi Längstrump. Nu apporterar jag olika saker och ger till matte. Mest tycker matte om när jag letar rätt på hennes nyckelknippa. Ibland tar jag själv nyckelknippan och bär iväg med, då blir matte inte lika glad. Jag kan även bära burkar, saxar och mobiltelefoner i munnen utan att tugga sönder dem.

Som jag skrev så blev det jag som fick stanna kvar här i huset, och det var bra.  Matte säger att jag är duktig för att jag inte bitit sönder en enda sak i huset. Men jag gillar att göra så att saker byter plats! Inte alltid så populärt, men det är lindriga bus säger matte.

Ibland går matte ut med oss var för sig. Mycket för att jag skall tränas på att klara mig utan Våfflan. Jag kan tala om att det går jättebra. Matte håller inte alltid med,

Myskorv är ett annat ord som matte använder om mig. På kvällarna ställer jag mig framför matte om hon sitter och ser på TV. Så buffar jag lite på henne och visar tydligt att jag vill ligga i mattes knä.
-Ja kom då, säger matte. Vips ligger jag raklång upp mot mattes hals och är totalt avslappad och bara njuter.  Helt otrolig hund detta, brukar matte och husse säga. Efter att jag legat där ett tag, glider jag ned på golvet och sover vidare. Det blir lite varmt i mattes knä.

Vid läggdags tar jag och lägger mig i min rosa korg, men av någon konstig anledning ligger jag alltid mellan husse och matte i deras säng, när jag vaknar på morgonen.
Men det är visst Ok, jag är så försiktig.

Tydligen är jag rastypisk och vacker också, och det glädjer matte. Under mina första år vann jag en del och väntar nu på mina papper fråbn FCI som ska vara bevis på att jag är CIB.  Matte brukar säga att hon är stolt över mig och mina tre syskon, Tore, Tim och Ronja som alla är champions med olika titlar.

Vi syns ! Grynet  i januari 2010