NordUch, Int Uch
Bonebreakers Condiscendenza

Hejsan Dags för lite nytt om mig.

Sedan det skrevs om mig förra gången har det hänt något som gjort mig till en riktig kändis. Jag har blivit frimärkshund! Japp så är det. Min matte Marie är inte lite stolt över mig nu för tiden.

När posten valde att ge ut 4 raser som frimärke 2008 blev jag utvald att vara en av de fyra. Att posten sedan valde gammelmatte Karin, mig  och de två andra lagottofröknarna i familjen som frontfigurer vid lanseringen av frimärkena i Europa gjorde inte det hela sämre. Gissa om vi var stolta när vi prydde omslagt till postens frimärkstidning "Bulletin". Och hur kul var det inte för min matte Marie och gammelmatte Karin då de var på frimärkspremiären i februari och reklamfilmen om mig och de andra raserna visades.  på tre dagar lärde mig Marie att apportera ett brev med mitt frimärke på, och detta avslutade den lilla reklamfilmen som visades på frimärkspremiären.

Som en fin avlsutning på året som frimärkshund har nu mina mattar köpt de två orginalen som finns av mig i form av frimärke och förstadagsbrev, båda målade av Staffan Ullstrand. Inte utan att man känner sig lite speciell numer.

Utställningarna har jag fortsatt med och i dec 2007 har jag som första tik i rasen erhållit titeln INT/NORD U CH. Tänk ,nu har både jag och mina bröder erövrat denna fina titel. Inte dåligt, 3 av 4 syskon som nått så långt. Jag visar mig inte så ofta numer, men ibland vill Marie och jag resa med Karin, Grynet och Våfflan för vi har alltid så mysigt på våra utställningsresor.

Varje vecka träffar jag mamma Våfflan, min lillasyster Grynet och gammelmatte Karin. Vi går långa skogspromenader ihop, och så sköter Karin om min päls.

Förresten tror Grynet att jag är hennes alldeles eget gossedjur, men det tycker jag är Ok. Hon sliter och drar i mina mustascher, ibland är jag rädd att bli av med dem. Nåväl, när det gäller Grynet står jag ut med allt.

Har också hunnit med att få en valpkull år 2005. En av mina vackra söner heter B Bacetto och honom har nog flera av er lagt märke till och han är numer NORD U CH och går i mors fotspår.  Flera av de andra valparna är hos familjer som inte har utställningar som främsta intresse, men de har det väldigt bra där de bor och det är huvudsaken säger gammelmatte Karin. Några fler valpar för min del blir det inte.

I alla fall lever jag en härlig tillvaro med Marie och familjen. Vi går  långa promenader där jag alltid får beröm för att jag är så duktig att hänga med. På minussidan, enligt matte, är att jag äter allt snusk ute. Men för sjutton, jag är ju en riktig Lagotto.

Pepsi  januari 2009