NordUCH & DkUCH,
SV-00-02-03-07, NordV-01-03, FinV-01, NV-03, KbhV-04, WA-06
Cobby's Cirena

VÄRLDENS BÄSTA VÅFFLANordisk Vinnare 2003, BIG-3 på ”Stora Stockholm”


Sveriges Vinstrikaste utställningslagotto

2000-2001-2003-2006 -2007-2009

Årets Vinstrikaste Utställningslagotto 2009

vid 10 års ålder!

Årets avelstik 2005-2006-2007-2008-2009

13 avkommor, 11 champions var av 7 CIB


Hej och välkomna till min sida.

Nu är det dax att jag uppdaterar min sida.Jag är fortfarande Våfflan, född på kennel Cobby’s 1999.

Väger ca 13 kg och är 42½ cm hög. Har en vit och orange krullig päls som matte aldrig klippt ned helt under min levnad! Inte ens nu när jag är så gammal. Pälsen håller än och imponerar på de flesta domare. Det som ändrats är att jag blir mer och mer orange ju äldra jag blir.

Går på mitt 11 år och tävlar som veteran, och en väldigt framgångsrik sådan.  I år, 2009, är jag den vinstrikaste utställningslagotton i vår ras. Många av mina konkurrenter är mina barn och barnbarn. Hårdast konkurrens har jag fått av min dotter Grynet som varit mig hack i häl under hela tävlignsåret.  I Västerås i april blev jag BIS-veteran till mattes stora glädje. Nu är vi inbjudna till Grand och Veterans of Veterans den 3 april 2010. Har nu pensionerat mig efter HUND 2009 i december där jag tog en fin 4:e placering som BIS-veteran av alla raser. Kommer jag ut under 2010 är det nog mest på skoj och för att matte inte har en hundvakt om hon coh Grynet ändå ska åka iväg på någon utställning.

Jag älskar människor , hundar, mat, utställningar och många långa skogspromenader.

Numer har jag skrivit Lagotton som finns av rasen i Norden med alla mina grupplaceringar och vinster genom åren. Blev även den första Lagotton som fick delta på Veteran of Veterans i mars 2007! Det var jättekul tyckte både jag och matte.

Blev år 2006 vinstrikaste Lagotto i Sverige ännu en gång, och hade många fina placeringar högt upp i gruppfinalerna. Högst av alla mina fina framgångar 2006 säger matte att vinsten på Amsterdam Winner var. Jag vann inte bara BIR utan hela grupp-8 och gick upp i BIS! Matte försökte låta bli att gråta när champagnen och alla stora prispokaler bars in. Men det klarade hon inte, tårarna forsade fram på henne. Jag fortsatte att envist vifta på svansen och titta om inte någon godis skulle stoppas i min mun av matte!

Karin brukar säga att en sådan hund som jag, får man bara äga en gång i livet, vad hon nu menar med det!! De flesta som träffar mig tycker jag är speciell, men jag tycker bara att jag är Våfflan -the one and only!

Har också haft tre valpkullar, med allt som allt, 13 fina avkommor. Det blev fina valpar. 11 av dem är idag flerfaldiga champions och storvinnare på utställningar, och de producerar i sin tur vackra Lagottoavkommor. Numer finns det ett antal vinstrika barn och barnbarn till mig runt om i hela Norden. Vet inte hur många gånger jag varit inne i finalringen med mina avkommor och placerat mig i finalerna för bästa avelsgrupper och  mottaga stor fina rosetter för att jag präglat mina ungar så bra.

Till vardags lever jag med min dotter Grynet.Vi bor numer i en lägenhet tillsammans med matte i Sollentuna. Matte ägnar oss mycket tid och vi går många och långa promenader. Det är en av anledningarna till min fina kondition. Matte brukar säga att det inte märks att jag går mot mitt elfte år.  Har alltid gillat att vara ute mycket, och långa promenader på 5-7 km klarar jag lätt. Leker faktiskt fortfarande en hel del med min Grynunge, fast ibland är hon lite väl hårdhänt.

Jag har också många Lagottokompisar och är snäll mot allt och alla.  Vi har en sköldpadda som går runt med oss på golvet och det gör mig  ingenting, hon ska väl finnas hon också.

Många långa resor har det blivit under mina 11 år med Karin som matte. Jag tävlar ju fortfarande en hel del på utställningar, varför sluta när jag gör det så bra, alltså visar upp mig.  Jag älskar att få komma in i ringen! Matte har godis på både i fickor, bhn och jag vet inte allt. Det är underbart! Rätt som det är får jag mig en liten bit. Speciellt innan vi skall in i finalringen har vi vissa ritualer för oss, som vi båda kan vid det här laget.

Matte säger att jag är proffs på hotellboende. Ja det är härligt att storma in på ett nytt hotellrum. Numer har jag ofta Grynet med mig, så det känns aldrig ensamt när matte med vänner går och äter. Och vet ni en sak? Alltid när matte kommer tillbaka från en hotellfrukost har hon en skinkbit med till oss.

Börjar matte packa sina väskor hemma, då blir jag orolig för jag vill med!!! Det är nog enda gången jag brukar vara olydig. Vill gärna kasta mig ut först genom dörren så de inte ska resa ifrån mig.  När bilen låses upp, vips hoppar jag in i min bur och lägger mig tillrätta. Nu kan vi åka! Jag vill aldrig gå och rasta mig innan, har inte tid med det!

Matte skrev tidigare att hon kallade mig fröken ”Lagom”, numer heter jag fröken ”BIRRI” efter alla mina vinster genom åren. Jag lyssnar till allt.

Hej från Våfflan